Adoptera en hund

Att köpa en hund är något som många drömmer om. Det är ofta vanligt att barn i en ung ålder blir sugna på att köpa en hund och i dessa lägen kan det vara bra att fundera kring om ni behöver köpa en nyfödd valp eller om ni kan tänka er att adoptera en hund (läs om de populäraste hundraserna här). Idag finns det många hundar som behöver ett hem och det borde vara viktigare att se till så att dessa hundar får ett hem än att vi måste köpa en nyfödd hundvalp. Det finns trots allt hundar som är unga som behöver ett hem och inte bara äldre hundar. Om ni nu är sugna på att köpa en hund så kan det vara bra att i alla fall se över adoption som ett alternativ.

Fördelar

Det finns många fördelar med att adoptera en hund jämfört med att köpa en nyfödd valp. Om du adopterar en hund som är lite äldre, alltså något år eller två åtminstone, slipper du träna en valp från grunden. Detta kan vara ett stort plus i en familj med små barn till exempel som redan har fullt upp med att uppfostra de små barnen. Tänk att få en hund som är rumsren och som redan har lärt sig en hel del om livet. Ni slipper alltså hålla koll på hunden konstant och se till så att den inte gör sina behov inomhus och det är vanligtvis något som de flesta tycker är lite jobbigt när de just skaffat en hund. Dessutom ger du en hund en ny chans i livet, vilket är en fin sak att göra. Tänk vilket bra liv hunden får om den får komma till ett kärleksfullt hem jämfört med det liv hunden har haft tidigare.

Att tänka på

Något som är bra att tänka på när du bestämt dig för att adoptera en hund är att det tar tid för hunden att landa i det nya hemmet. Det tar även tid för hunden att vänja sig vid de nya familjemedlemmarna. Det är viktigt att ni eller du inte kräver för mycket av hunden i början utan låter hunden vänja sig i lugn och ro. Det är också viktigt att försöka bygga upp en bra relation från början genom att leka med hunden, gå promenader eller bara mysa i soffan tillsammans. Försök att hitta på saker som hunden tycker om så att ni kan knyta an.