Leksakerna din hund kommer älska

I princip alla hundar tycker att det är roligt att leka . Främst tycker hundar att det är roligt att leka när de är små men det finns även många hundar som gillar att leka när de börjar bli gamla. Idag finns det ett oerhört brett utbud av roliga leksaker till hundar och detta innebär att du kan variera dina promenader då du kastar pinnar till din hund med att leka med andra roliga saker. Visst är det underhållande för hunden att springa och jaga en pinne men kanske inte varje dag. Det är alltid bra att variera lekarna med hundarna så att de blir stimulerade. Trots att utbudet av leksaker till hundar idag är brett finns det en del hundleksaker som vanligtvis är mer populära än andra.

Roliga aktivitetsspel

Det finns flera olika aktivitetsspel som tvingar hunden till att tänka efter lite grann och som kräver engagemang och tid. Vanligtvis involverar dessa spel godis som innebär att hunden får en belöning när den har förstått vad som ska göras. För att dessa spel ska fungera krävs det alltså att du har lite godis eller lite mat för den delen hemma som du placerar i olika luckor och fack. Hunden får sedan lukta sig till var de ätbara bitarna befinner sig. Nästa steg är att försöka få ut bitarna ut leksaken. Dessa spel är vanligtvis uppskattade av hundar och de är bra att underhålla hunden med om du behöver göra något annat en stund.

De enklare leksakerna

Idag erbjuds också många enklare leksaker som hundarna tycker är roliga, som inte kostar så mycket men som är roligare än en pinne från skogen till exempel. Du kan bland annat köpa en gummiorm som piper. Denna kan kastas till hunden men hunden kan även ligga och tugga på den när den inte har något annat att göra. Det finns även tennisbollar som passar hundarna bra då de är lite lagom hårda. Tennisbollar brukar gå hem hos de flesta hundarna.

Knutar

Det finns även kortare rep med knutar som är mycket rolig samt aktiverande för hunden. Dessa görs vanligtvis i mjukare material och de är bra att ha som tuggleksaker men även för träning. De tillverkas i alla möjliga former och färger så det finns något för alla hundar. Dessa kan även användas som substitut för pinnar när du vill kasta något till din hund i trädgården eller skogen.