Populära aktiviteter att göra med sin hund

Idag finns det många bra möjligheter för dig som vill hitta på något extra roligt ihop med din hund. Visst är det trevligt och skönt att gå promenader med hunden, men då och då kan det vara kul att göra någon aktivitet ihop. Det är dels roligt att göra aktiviteter för din hunds skull, men även för din egen. Ett tips är att försöka variera aktiviteterna och leksakerna så att hunden blir stimulerad och utvecklas. Det är oerhört populärt att ha hund idag och det finns därmed en hel del aktiviteter som ni kan hitta på tillsammans. En del av aktiviteterna kräver att även du aktiverar dig, och andra kräver inte det. En del av aktiviteterna behöver du kanske betala en slant för, medan andra kan göras alldeles gratis ute i naturen.

Simma

Något som är oerhört fantastiskt med hundar är att de kan simma utan någon som helst träning. Första gången du släpper din hund i vatten kan hunden simma. Detta är fantastiskt och något som bör utnyttjas för att stimulera hunden. Många hundar tycker att det är roligt att simma så varför inte göra det till en rolig aktivitet för din hund. Om du har tillgång till havet eller någon sjö kan du låta din hund simma fritt där, men du kan även testa att kasta olika saker såsom pinnar och bollar som hunden ska hämta. Om hunden är lite mer lekfull av sig så tycker den ofta att det är kul att leta efter något i havet. Detta är helt gratis, det enda du möjligtvis behöver ta med när du vill att din hund ska simma är en boll som hunden kan simma och hämta. På sommaren, när det är varmt i havet eller sjön, kan det även vara roligt att simma tillsammans med din hund. På så sätt får både du och din hund lite träning samtidigt som ni gör något roligt ihop – visst låter det härligt?

Agility

En annan aktivitet som engagerar både ägare och hund är agility. Självklart är det hunden som gör det största jobbet, men ägaren får också möjlighet att röra på sig litegrann. Agility kan utövas hemma, men även på organiserade träningsanläggningar. Om du vill att din hund ska bli mycket duktig på agility kan det vara bra att gå med i någon träningsgrupp där du, din hund samt andra hundägare och deras hundar kan träna tillsammans och få bra tips på hur hundarna ska bli så duktiga som möjligt. Är du däremot ute efter att göra en rolig aktivitet, men känner att din hund inte behöver bli bäst på agility så fungerar det alldeles utmärkt att träna agility hemma – om det finns utrymme förstås. Har du tillgång till en trädgård eller en åker kan du enkelt ställa ut agilityredskap som du köper i djuraffären och låta din hund träna. I och med att du som ägare behöver gå banan tillsammans med din hund får även du lite motion.